Wijzingen per 2024 voor mailen naar Gmail en Yahoo

Recentelijk heeft Gmail al aangepast dat je niet meer mag mailen naar  Gmail adressen als je geen SPF-of Dkim-record hebt ingesteld.

Per  februari 2024 gaan ze hier aan toevoegen dat als je meer dan 5000 berichten per dag aflevert bij de Gmail mailservers, je beide ingesteld moet hebben.

Aangezien de meeste mensen niet zoveel mails verzenden, zal dit niet echt snel een impact op jouw mails hebben. Als je echter gebruik maakt van een externe mailservice voor je facturen of  nieuwsbrieven, Kan het zijn dat het toch nodig is om dit in te stellen.

Voor meer informatie over de Google  aanpassingen kan je even bij  Google zelf kijken:

https://support.google.com/a/answer/81126?sjid=9774002804663108493-EU&visit_id=638411768334842134-4021802015&rd=1&utm_medium=email#zippy=%2Crequirements-for-all-senders

Mocht je toch alle mail beveiligingen in willen stellen, dan kan je de volgende handleidingen gebruiken :

Voor al deze records zal je wijzigingen en toevoegingen in de dns moeten doen.

De eerste handleiding is dus een uitleg van het toevoegen een aanpassen van de dns records:

https://klant.denit.nl/index.php?rp=/knowledgebase/8/DNS-beheren-or-aanpassen.html

Instellen SPF

https://klant.denit.nl/index.php?rp=/knowledgebase/578/SPF-record--toevoegen-.html

Instellen DKIM

Als je gebruik maakt van een Plesk server:

https://klant.denit.nl/index.php?rp=/knowledgebase/579/DKIM-record-aanmaken-op-Plesk.html

DMARC

https://klant.denit.nl/index.php?rp=/knowledgebase/576/Dmarc-record-aanmaken-.html

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, kan je altijd contact opnemen met onze supportdesk op Support@denit.nl