Mixed Content (gemengde inhoud)

In dit artikel leggen wij u uit wat Mixed Content ook wel gemengde inhoud genoemd precies inhoud en wat u hieraan kunt doen.

Het kan voorkomen nadat een SSL certificaat is geinstalleerd op uw website dat in de adresbalk wel een beveiligingsslotje weergeven wordt, maar niet op de manier zoals u gewend bent of het niet correct functioneren van de groene balk. Dan kan Mixed Content (gemengde inhoud) een oorzaak zijn. Hieronder ziet u een voorbeeld van wat u kunt zien in de adresbalk:Bovenstaande afbeelding is vanaf een Firefoxbrowser te zien, dit kan echter per browser verschillend zijn.

Wanneer u een waarschuwing of een afbeelding te zien krijgt zoals hierboven aangegeven dan kunt u hier op klikken om verdere informatie te verkrijgen. U krijgt dan het volgende te zien:
Wanneer u doorklikt ‘>’, komt u verder in de gegevens van het certificaat waar weer meer informatie te vinden is.Hier wordt eigenlijk al aangegeven dat er bepaalde content in uw website niet beveiligd is. Als u klikt op Learn More wordt u doorgestuurd naar in dit geval de helpdesk van Mozilla Firefox hier wordt in het Engels uitgelegd wat Mixed Content betekent.

Mixed Content (gemengde inhoud) kan een oorzaak zijn van waarschuwingen bij het bezoeken van uw website of het niet correct functioneren van de groene balk of slotje bij gebruik van een SSL certificaat.

Wat is Mixed Content eigenlijk?

Mixed content, ook wel gemengde inhoud genoemd, wil zeggen dat er binnen uw website onderdelen zoals afbeeldingen of andere externe content geladen wordt via http en niet via https. Een browser merkt dit op en zal uw website om die rden niet als volledig veilig beschouwen met de waarschuwingen of het ontbreken van de groene balk tot gevolg. Mixed Content staat dus eigenlijk voor content in uw website die nog via http geladen wordt in plaats van https. Om dit te controleren is het van belang dat u uw website controleert op Mixed Content.

Hoe kan ik mijn website controleren op Mixed Content?

Als u gebruik maakt van de browsers Firefox of Google Chrome dan kunt u eenvoudig achterhalen welke content precies onveilig wordt ingeladen. Dit doet u door op uw website met een klik op de rechter muisknop op Inspect element (Q) te klikken zoals te zien is in onderstaand voorbeeld:Hieronder ziet u een voorbeeld van het venster wat zich opent nadat u op Inspect Element (Q) geklikt heeft.
Vervolgens moet u klikken op het tabblad Console. Als er in het veld niets weergeven wordt ververs dan de pagina waarna u een overzicht krijgt te zien met alle gevonden content/url’s die problemen geven zoals Mixed Content. De url’s die hierin weergeven worden, worden dan ook in het rood met http weergeven en niet met https. Dit zal u moeten wijzigen in de broncode van uw website.

Hoe kan ik Mixed Content oplossen?

Mixed Content kan eenvoudigweg worden opgelost door in de broncode van uw website alles wat op http wordt ingeladen te wijzigen naar https. Hiervoor kunt u inloggen op de server waarop uw website draait of via de FTP server als u daar liever gebruik van maakt.

Wanneer u alle onveilige ingeladen content in uw website heeft aangepast naar https, dan zal het SSL certificaat en uw website weer volledig zonder enig probleem geladen worden.  

Gerelateerde artikelen

Wat is SSL?

Een SSL certificaat beveiligt communicatie via het internet. Gegevens zoals gebruikersnaam,...

Technische werking van SSL

SSL (Secure Sockets Layer) Secure Sockets Layer (SSL) is een encryptie-protocol dat de...

Vernieuwen van uw SSL certificaat

Wanneer u een certificaat bij ons afneemt heeft deze een beperkte geldigheidsduur, de duur is...

Stappenplan SSL certificaat bestellen

Stap 1: Type certificaat kiezen en bestellen: Wanneer u besluit om uw website of een gedeelte...

De validatie methoden

Domein validatie:Bij dit soort validatie wordt er een controle gedaan of degene die de aanvraag...