Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is bedoeld als een gemakkelijk te onthouden koppeling aan een IP-adres, elke domeinnaam verwijst namelijk naar een IP adres en dat is moeilijker te onthouden.
Een domeinnaam is dus een unieke naam op het internet waarmee u de mogelijkheid heeft om uw eigen naam of bedrijfsnaam kenbaar te maken op het internet.

Domeinnamen worden meestal gebruikt voor websites maar kunt u een domeinnaam ook aanvragen voor persoonlijk gebruik, bijvoorbeeld met een persoonlijk e-mailadres of alleen de registratie van uw naam.

Er bestaan twee top-level domeinen:

- Country code top-level domain (ccTLD)
Dit verwijst naar landen zoals, .nl (Nederland), .be (België) of .es (Spanje)

- Generic top level domain (gTLD)
Dit betreffende generieke extensies zoals, .com (Commercieel), .net (Netwerk) of .org (Non-Profit Organisaties)

Sinds eind 2014 worden hier ook de nieuwe extensies zoals .amsterdam, .shop, .frl aan toegevoegd.

Een domeinnaam zorgt er wat dat betreft voor dat we ons op een duidelijke manier kunnen profileren, men handige links aan kan maken en u werkt aan de bekendheid van uw merk, website of bedrijf.