Ik word gebeld door een bedrijf dat aangeeft dat iemand anders mijn domeinnaam wil claimen met een andere extensie, wat moet ik doen?

Wij krijgen regelmatig telefoontjes van onze klanten omdat zij door een bedrijf zijn benaderd dat telefonisch contact heeft opgenomen  over hun domeinnaam. In dit telefoongesprek wordt aangegeven dat een ander bedrijf op het punt zou staan om de domeinnaam die onze klant heeft, vast te leggen met een andere extensie die nog vrij is. Wanneer de klant bijvoorbeeld jouweigenwebsite.nl heeft geregistreerd, zou iemand anders dan bijvoorbeeld hebben geprobeerd om jouweigenwebsite.com te claimen. Het bedrijf dat naar u belt neemt zogenaamd contact op om u de mogelijkheid te geven om deze domeinnaam eerst vast te leggen en deze voor u te registreren voordat deze andere belangstellende dit zou doen.

Het bedrijf dat u belt met bovenstaand verhaal opereert onder verschillende namen. Vaak gebruiken zij een naam waar Domeinregistratie in zit en zij bellen u met bovenstaand verhaal omdat zij u iets proberen te verkopen, niet omdat iemand daadwerkelijk op uw domeinnaam uit is. Dit is puur een techniek om u tot snel beslissen over te halen, om u zover te krijgen dat u de domeinnaam per direct bij hen wilt vastleggen.

Wat wij u met dit artikel op het hart willen drukken is dat u nooit zomaar ja tegen een aanbod moet zeggen dat u over de telefoon gedaan wordt. Mocht u twijfelen neem dan eerst contact op met ons via 088-0284710 of door te mailen naar  support@denit.nl . U kunt namelijk altijd de betreffende domeinnaam registreren bij ons wanneer u hier interesse in heeft.

Gerelateerde artikelen

Whois gegevens

In de whois gegevens vindt u gegevens terug over de eigenaar van de domeinnaam.   Hieronder ziet...

Quarantaine

Wanneer u bij ons een domeinnaam opzegt plaatst de stichting waarbij wij de domeinnaam vastleggen...

Forwarding

Onder forwarding wordt verstaan dat een domeinnaam wordt doorverwezen naar een andere domeinnaam...

Subdomein werkt niet

Voordat een subdomein actief is moet hij worden toegevoegd aan de DNS server. U kunt het...

Domein extensies

Denit Hosting Solutions biedt verschillende extensies aan, klik hier voor een overzicht van de...