Inschrijving NL Control

Op 1 juli 2011 heeft de SIDN, de registry voor .nl domeinnamen, een nieuwe dienst genaamd .nl Control ingevoerd.

Sommige domeinnamen zijn dusdanig belangrijk of van grote waarde dat u als houder de controle over deze domeinnamen wilt hebben en zeker wilt weten dat er geen wijzigingen plaatsvinden zonder uw expliciete akkoord. Denk aan bijvoorbeeld merk-domeinnamen die van groot belang zijn voor het voortbestaan van uw bedrijf maar ook domeinen van nieuwssites, webshops, bank- en overheidsinstellingen, etc. De waarde van een domeinnaam is natuurlijk heel persoonlijk, waardoor .nl Control eigenlijk bedoeld is voor iedereen die graag zijn of haar domeinnaam zelf wil kunnen beheren.

Via .nl Control worden alle domeinnaammutaties die voor een domeinnaam aangevraagd worden altijd gecontroleerd door de domeinnaamhouder. Bovendien kan de domeinnaamhouder bevoegden aanwijzen die eveneens domeinnaammutaties mogen accorderen. Dit houdt in dat er niets met uw domeinnaam kan gebeuren zonder dat u hier vooraf toestemming voor heeft gegeven.

Een verzoek tot wijziging op een .nl Control-domeinnaam wordt ingediend door Denit bij de SIDN. De betreffende wijziging wordt vervolgens handmatig door de SIDN beoordeeld. Bij de beoordeling of een wijziging doorgevoerd mag worden, wordt naast telefonisch akkoord van de gemachtigde ook om schriftelijk bewijs voorzien van een handtekening gevraagd.

Wij dragen uiteraard al veel zorg voor het secuur doorvoeren van mutaties van elke soort. Deze dienst is een extra veiligheidsbuffer voor domeinen die net dat beetje extra security nodig hebben en bovendien handig voor de domeinnaamhouder omdat u op deze manier altijd op de hoogte bent van de huidige domeinnaamstatus.

Het tarief van .nl Control is € 50,- per jaar per domeinnaam exclusief BTW.

Om NL Control aan te vragen dient u het Inschrijvingsformulier NL Control volledig ingevuld en voorzien van de juiste documenten naar ons op te sturen.

U kunt dit doen door alles in te scannen en te e-mailen naar support@denit.nl .

Gerelateerde artikelen

Beëindigen van NL Control

Wenst u de NL Control te beëindigen op uw domeinnamen dan is dat mogelijk. Daarvoor hebben wij...

Machtiging NL Control beëindigen of toevoegen

Het is mogelijk om de machtiging van uw bestaande NL Control op uw domeinnamen te wijzigen of een...