Verlengen van Let's Encrypt binnen Plesk

Wanneer u een bericht heeft ontvangen met als onderwerp 'Let's Encrypt certificate expiration notice for domain' of 'Could not issue/renew Let's Encrypt certificates for' dan is het noodzakelijk dat u actie onderneemt om het Let's Encrypt certificaat welke op uw website is geactiveerd te verlengen of te verwijderen mocht deze niet meer nodig zijn.

Het betreft in dit geval een gratis Let's Encrypt certificaat waarbij u zelf de verantwoordelijke bent voor het bijhouden van de actuele status. Het programma zal vanaf een maand voor het verlopen van het certificaat het proberen te verlengen. Mocht dit niet lukken, dan zal het programma gaan mailen met de mededeling dat de automatische verlenging niet is gelukt. Het is in dat geval aan u om hier actie op te ondernemen. Omdat het hier om een stukje gratis dienstverlenging betreft waar wij helaas geen support op kunnen verlenen.

In onderstaande handleiding staan alle stappen beschreven welke u kunt volgen om ervoor te zorgen dat Let's Encrypt verlengd wordt op uw website.

Verlengen van Let's Encrypt binnen Plesk