Wordpress verplaatsen binnen het hostingpakket

Wanneer u uw website met Wordpress heeft gemaakt en u wilt uw website vanuit een andere map aanroepen dan dient u hiervoor eerst instellingen te wijzigen binnen Wordpress.

Bijvoorbeeld wanneer u eerst de website heeft opgebouwd in de map Wordpress en u wilt hem nu live zetten en verplaatsen naar de hoofdmap.

Onderstaand staat beschreven hoe u de instellingen dient te wijzigen.

1. Log in, in het admin gedeelte van Wordpress.
2. Ga naar Instellingen -> Algemeen.
3. Wijzig de URL bij het veld “Wordpress adres (URL)” in de nieuwe URL die u wilt gaan gebruiken.
4. Wijzig de URL bij het veld “Blogadres (URL)” in de nieuwe URL die u wilt gaan gebruiken.
5. Sla de wijzigingen op (let op, de Wordpress site werkt nu niet meer via de “oude” locatie).
6. Verplaats de bestanden van de Wordpress website naar de nieuwe locatie.