Mijn website is niet zichtbaar

Wanneer u een nieuwe website online heeft gezet, maar deze is nog niet zichtbaar, dan kan dit diverse oorzaken hebben. Wij zetten hieronder een paar van de meest voorkomende oorzaken op een rijtje:

 

  • Dit kan liggen aan de lokale opslag van uw browser; u kunt het beste de pagina verversen door middel van F5 (werkt in Explorer, Firefox, Chrome, Safari).

Als dit geen oplossing biedt dan kunt u het beste de 'tijdelijke internet bestanden' wissen of 'privé-gegevens verwijderen' kiezen in uw browser.

Voor Explorer, Firefox, en Chrome kan dit via de toetsencombinatie CTRL-Shift-Del. U krijgt dan een keuze scherm waar u kunt aangeven wat u precies wilt verwijderen.

Voor Safari gaat u naar het actie menu ,reset Safari, click reset en probeer dan nogmaals de pagina te openen. (Het actie menu vindt u rechts bovenin, het lijkt op een tandwieltje)

Na het verwijderen van de browser geschiedenis is een herstart van de browser nodig.

  • Het kan ook zo zijn dat de DNS van uw domeinnaam is gewijzigd of uw domeinnaam is nog niet ouder dan één dag.

Bij DNS wijzigingen kan het 4 tot 24 uur duren voordat deze geheel zijn doorgevoerd. Zodra het is doorgevoerd zal de nieuwe website zichtbaar worden.

 

  • Controleer of de nieuwe website in de juiste folder is geplaatst. Voor DirectAdmin is dit public_html, voor Plesk is dit httpdocs.
Wanneer u via een FTP programma bestanden overschrijft kan het een keer voorkomen dat een bestand niet ververst wil worden. Verwijder in dat geval het bestand in het geheel van de server en plaats daarna het nieuwe bestand.

  • Indien u een Wordpress site heeft die niet word weergegeven en er staat een index.php en een index.html in de httpdocs dan dient u de index.html te verwijderen en uw website te verversen met F5.

Gerelateerde artikelen

Default pagina

Wanneer u uw website wilt benaderen via het IP adres wordt de Plesk default pagina getoond. Dit...

Hoe maak ik een website?

Bij het maken van een website komt veel kijken. U kunt ervoor kiezen om zelf een website te maken...

Uploaden via FTP

Dit doet u door een FTP-programma te downloaden (bijv. CoreFTP, LeechFTP, CuteFTP, WinSCP of...

Adult only content

Pornografische websites zijn niet toegestaan op onze shared hostingpakketten. Meer informatie...

Audio- en videobestanden plaatsen

Zolang de audio- of videobestanden geen inbreuk maken op auteursrechtelijk beschermde werken is...