Bestanden zijn groter op de server

Het kan zijn dat uw bestanden op de server meer ruimte in beslag nemen dan op uw eigen computer.  Dit heeft te maken met de blocksize van de harde schijf. Bij een standaard Windows-installatie is dat doorgaans 4096bytes (4kb). Bij onze servers is dat gezet op 8192bytes (8kb). Dit i.v.m. het opslaan van grootte en kleine bestanden en een goede performance van de server.

Als we dit op 4096bytes (4kb) zouden instellen dan worden websites en het opslaan/ophalen van grote bestanden een stuk langzamer.

Als we dit op 16536bytes (16kb) zouden instellen dan neemt het opslaan van kleine bestanden zeer veel ruimte in beslag, maar wordt het opslaan/ophalen van grote bestanden een stuk sneller.

Het is dus een gulden middenweg tussen schijfruimte en performance die wij hebben gekozen. Het is niet mogelijk om deze instelling te wijzigen.