Virtual Directory (Virtuele map)

Een "Virtual Directory" (virtuele map) wordt eigenlijk alleen gebruikt voor ASP.NET pagina's. Via een virtuele map maakt u het mogelijk om een "diepe map" naar voren te halen. Een virtuele map in Plesk is dus een link naar een bestaande fysieke map die aanwezig is op de harde schijf van de server.

Stel dat u de volgende mappen structuur hanteert: httpdocs/map1/map2/map3/map4.
Maak van map4 een virtuele map die u "test" noemt.
Vervolgens bezoekt u http://www.uwdomein.nl/test en komt u terecht in de map httpdocs/map1/map2/map3/map4.

Tevens hanteert ASP.NET het als een "applicatie map". Stel dat u in map4 een compleet nieuwe website hebt dan wordt deze getoond wanneer u gaat naar http://www.uwdomein.nl/test. ASP.NET kijkt dan niet verder terug dan /test/, omdat dat uw Virtual Directory is.

Om een virtual directory aan te maken dient u eerst in te loggen in Plesk.
U kiest dan voor "Virtual Directories" en daarna kiest u voor de optie “Create Virtual Directory”.
U geeft bij ‘name’ de naam op van de virtual directory en dan klikt u op OK.