Voor het versturen van e-mail via onze SMTP- server kunt u de volgende instellingen gebruiken:

Voor uitgaande SMTP mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl (dit is exact hetzelfde als de inkomende mailserver).

Bij de extra instellingen kunt u aangeven dat er verificatie nodig is voor het versturen van e-mail.

Hiervoor gebruikt u dezelfde instellingen als voor de inkomende e-mailserver, over het algemeen kunt u vaak de optie "gebruik dezelfde instellingen als voor de inkomende mail" aanvinken. In dit geval hoeft u niet dezelfde logingegevens nogmaals op te geven.

Onder het tabblad 'Geavanceerd"kunt u aangeven dat u de e-mail via poort 587 wilt versturen in plaats van de huidige instelling van 25.

De versleuteling dient op automatisch te staan.

U zult in eerste instantie een waarschuwing ontvangen omdat het SSL certificaat 'self signed' is. U dient het certificaat eenmalig te accepteren.

Hoe u de Denit SMTP server kunt instellen in uw e-mail programma:

Microsoft Outlook 2007:

Ga naar 'Extra' > 'Account Instellingen' > Dubbelklik op het e-mailaccount waarmee u e-mail wil versturen.

Pas hier de uitgaande mailservernaam aan naar hetzelfde als wat u bij inkomende mailserver ingesteld heeft staan.

Klik vervolgens op 'Meer Instellingen', ga naar het tweede tabblad 'Server voor uitgaande e-mail' en zet daar het vinkje aan bij 'Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' en kies daarna de bovenste optie: 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail'

Ga vervolgens naar het tabblad 'Geavanceerd' en pas poortnummer 25 aan naar poortnummer 587 bij de uitgaande mailserver (SMTP).

Zet de versleuteling op “automatisch”

U zult in eerste instantie een waarschuwing ontvangen omdat het SSL certificaat 'self signed' is. U dient het certificaat eenmalig te accepteren.

Klik nu op "OK" en op "test accountinstellingen".  Bij twee groene vinkjes is het goed ingesteld en kunt u alle vensters afsluiten.

Microsoft Outlook 2010:

Ga naar 'Bestand' > 'Account Instellingen' > 'Account Instellingen' > Dubbelklik op het e-mailaccount waarmee u e-mail wil versturen.

Pas hier de uitgaande mailservernaam aan naar hetzelfde als wat u bij inkomende mailserver heeft staan.

Klik vervolgens op 'Meer Instellingen.', ga naar het tweede tabblad 'Server voor uitgaande e-mail' en zet daar het vinkje aan bij 'Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' en kies daarna de bovenste optie: 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail'

Ga vervolgens naar het tabblad 'Geavanceerd' en pas poortnummer 25 aan naar poortnummer 587 bij de uitgaande mailserver (SMTP).

Zet de versleuteling op “automatisch”

U zult in eerste instantie een waarschuwing ontvangen omdat het SSL certificaat 'self signed' is. U dient het certificaat eenmalig te accepteren.

Klik nu op "OK" en op "test accountinstellingen". Bij twee groene vinkjes is het goed ingesteld en kunt u alle vensters afsluiten.

Windows Live Mail
:

Klik op het blauwe icoontje linksboven in het scherm links naast 'Start' > 'Opties' > 'E-mailaccounts'.

Kies het account dat u aan wil passen en klik op 'Eigenschappen' en ga naar het tabblad 'Servers'.

Pas hier de uitgaande mailservernaam aan naar hetzelfde als wat u bij inkomende mailserver heeft staan.

Onderaan kunt u 'Voor deze server is verificatie vereist' aanvinken, bij 'Instellingen' controleert u of de optie 'De instellingen voor inkomende e-mail gebruiken' aanstaat.

Onder het tabblad 'Geavanceerd' zet u het poortnummer van 25 naar 587 en zet u het vinkje 'Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig' aan.

Vervolgens klikt u op ‘OK’, nogmaals ‘OK’ en dan op ‘Sluiten’.