Ik ontvang een e-mail van de ICANN, is dit spam?

De ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is een non-profit organisatie die een aantal internet-gerelateerde taken uitvoert, zoals het maken van top level domains, toewijzen van domeinnamen en de distributie van IP-nummers. Deze policy, waaraan alle ICANN-accredited registrars en hun resellers moeten voldoen, beschermt de eigenaar van een domein en houdt deze beter op de hoogte van wat er met domeinen die verlopen gebeurt.

De ICANN stuurt jaarlijks e-mailberichten naar de domeinnaamhouder ter controle.

ERRP e-mail:

De nieuwe policy is alleen van toepassing op gTLD's, dit zijn extensies als .com, .info, .net en .org, voor ccTLD's zoals .nl, .be en .eu verandert er niets.

De ICANN stelt een aantal nieuwe e-mails naar de domeineigenaar verplicht.
Allereerst een melding dat een domein binnenkort verlengd moet worden. Deze e-mail wordt een maand voor de vervaldatum gestuurd, en daarna nog een keer een week voor de vervaldatum.
Als het domein verloopt, zal een derde informatieve e-mail worden gestuurd. Hierin wordt aangegeven met uw hostingprovider contact op te nemen indien u het domein toch nog wilt verlengen.

Wij verlengen uw domeinnaam automatisch indien wij geen opzegging ontvangen hebben van u.

WDRP e-mail:
WDRP betekent Whois Data Reminder Policy en is onderdeel van het beleid van ICANN ter verbetering van de houdergegevens van geregistreerde domeinnamen.
U bent verplicht om ervoor te zorgen dat de houdergegevens van een domeinnaam actueel zijn. Om u eraan te herinneren deze gegevens te controleren en waar nodig aan te passen stuurt de ICANN u jaarlijks een e-mail met de actueel geregistreerde gegevens.

Dit e-mailbericht heeft als afzender: do_not_reply@whoisreminder.info.
Het onderwerp is: ICANN WDRP for the domain [uwdomeinnaam].[extensie] ([datum])

Indien u constateert dat deze gegevens onjuist of onvolledig zijn kunt u dit aanpassen via ons. Zijn alle gegevens nog correct? Dan kunt u deze e-mail negeren.

SUSPEND e-mail:
Vorig jaar is er een nieuwe procedure gestart door de ICANN registry partij voor verschillende domein extensies waaronder .com/.info/.org/.biz/.net. De procedure houdt in dat er een e-mail verzonden wordt naar de houder van het domein om via een link in de e-mail het e-mailadres  van de houder te verifiëren. Als na meerdere verzoeken naar de houder het e-mailadres niet gevalideerd is, zal het domein in een suspend status komen te staan. Suspend houdt in dat uw domeinnaam op dat moment niet beschikbaar zal zijn totdat het domein geverifieerd is.

Wanneer uw domeinnaam in deze genoemde suspend status staat kunt u ons per e-mail of telefonisch verzoeken de verificatie e-mail opnieuw te laten sturen, zodat u de verificatie alsnog kunt uitvoeren en uw domeinnaam weer geactiveerd zal worden. Deze e-mail zal altijd verzonden worden naar het e-mailadres dat geregistreerd staat in de houdergegevens van het desbetreffende domein.
Was dit antwoord nuttig?