Een domeinnaam uit quarantaine halen

Een domeinnaam mag alleen door de houder van het domein uit quarantaine gehaald worden. Voor het uit quarantaine halen van een domeinnaam worden eenmalige kosten in rekening gebracht. Wij kunnen enkel alleen domeinnamen uit quarantaine halen wanneer deze bij ons in quarantaine staan.

Er zijn verschillende manieren om uw domeinnaam uit quarantaine te halen.

Indien u de eigenaar bent van de domeinnaam:

• Schriftelijk verzoek aan Denit waarin de domeinnaamhouder toestemming geeft aan Denit om de domeinnaam uit quarantaine te halen.
  • Kopie legitimatie van de eigenaar of indien de eigenaar een bedrijf is uittreksel van de Kamer van Koophandel(niet ouder dan een half jaar) en een kopie legitimatie van de persoon die bevoegd is om te handelen namens het bedrijf welke ook in het uittreksel vermeld staat als bevoegd persoon.

In verband met de AVG wet raden wij u aan de persoonsgegevens welke in de kopie ID of paspoort staan af te schermen. Hoe u dit het beste af kunt schermen kunt u op de website van de Rijksoverheid lezen, hieronder vermelden wij de rechtstreekse links.

De kosten voor het uit quarantaine halen van de domeinnaam dienen vooraf betaald te worden. Hieronder vind u de kosten.

Bij .nl, .be en .eu extensies:

€ 66,55 incl BTW eenmalig

Voor overige extensies buiten de .nl, .eu en .be om zijn de kosten verschillend. Hierdoor kunnen wij deze niet vooraf benoemen en zullen wij deze per extensie moeten opvragen voor u. Deze kosten zullen wij uiteraard per e-mail aan u doorgeven.

Als u niet de eigenaar bent van de domeinnaam dient u contact op te nemen met de huidige eigenaar en regelt u met deze persoon dat de domeinnaam uit quarantaine wordt gehaald.
Als de domeinnaam uit quarantaine is gehaald kunt u hem op de normale manier naar ons toe verhuizen.

Mocht u meer informatie willen dan kunt u een e-mail sturen naar support@denit.nl of bellen naar 088-0284710.