Stap 1:
Type certificaat kiezen en bestellen:

Wanneer u besluit om uw website of een gedeelte daarvan te gaan beveiligen met SSL, dan staat u voor de keuze van het type certificaat.

Welk type certificaat voor u geschikt is hangt af van het doel waarvoor u de beveiliging nodig heeft.
De type certificaten die Denit aanbiedt worden toegelicht op de volgende pagina: “Welk certificaat heeft u nodig?

Wanneer u weet welk type certificaat het beste bij uw wensen past kunt u deze bestellen vanaf de website of dit aan onze Support (support@denit.nl) afdeling doorgeven. Zij zullen uw aanvraag in behandeling nemen. U ontvangt hiervan een bevestiging.

Stap 2:
CSR aanmaken:
Voor het aanvragen van een SSL certificaat dient er een CSR (Certificate Signing Request) te worden gegenereerd. Een CSR is een bestand dat versleuteld is en informatie bevat betreffende het aan te vragen certificaat.

Wanneer een CSR wordt aangemaakt wordt ook altijd een Private Key aangemaakt. Deze Private Key dient u niet te delen met anderen, ook niet met Denit. De Private Key zorgt weer voor een juiste koppeling met het certificaat dat straks geïnstalleerd gaat worden. Wanneer u de Private Key bent verloren zal ook de CSR en het Certificaat opnieuw gegenereerd moeten worden.

Het is van belang dat u de CSR genereert met de juiste gegevens zodat de aanvraag van het SSL certificaat soepel kan verlopen.

Common Name: Hier dient u de exacte domeinnaam in te vullen waarvoor u het certificaat wenst aan te vragen.
  • Wilt u een certificaat voor het hoofddomein, dan vult u hier het hoofddomein in, met of zonder www., bijvoorbeeld www.denit.nl of denit.nl.
  • Wilt u een certificaat voor een subdomein dan vult u hier het subdomein in, bijvoorbeeld klant.denit.nl.
  • Bij een Wildcard certificaat vult u hier het domein met wildcard ervoor in, bijvoorbeeld *.denit.nl.
  • Wanneer u een multi-domain certificaat wenst dan vult u hier één van de domeinnamen in.
Naam van de organisatie: Hier dient u de bedrijfsnaam in te vullen.
Let op! Bij een certificaat met bedrijfsvalidatie en de uitgebreide validatie dient de bedrijfsnaam gelijk te zijn aan de bedrijfsnaam waarmee de domeinnaam geregistreerd staat.

Bits: Al onze certificaten vereisen een minimale encryptie van 2048 bits.

Overige zaken die ingevuld moeten worden: Provincie, Plaats, e-mailadres

Op onze helpdesk staan artikelen voor het aanmaken van de CSR op diverse platformen zoals Plesk, IIS en op een Linux besturingssysteem: “CSR aanmaken

Als u bij ons hosting diensten afneemt zoals een shared hostingpakket, resellerpakket of een server kunnen wij u indien nodig hierbij ondersteunen of het aanmaken van de CSR op ons nemen.

Stap 3:
Validatie:
Aan iedere SSL aanvraag zit een vorm van validatie vast. Welke validatie methode wordt gedaan is afhankelijk van het type certificaat. De validatie wordt uitgevoerd door onze leverancier Sectigo (Comodo).

Welke validatie bij het door u gekozen certificaat wordt uitgevoerd staat beschreven op de volgende pagina: “Welk certificaat heeft u nodig?

De verschillende validatie methoden staan beschreven op de volgende pagina: “De validatie methoden

Stap 4:
Installatie:
Wanneer de validatie is afgerond ontvangen wij het certificaat van onze leverancier. Wij zullen het certificaat dan naar u doorsturen zodat het certificaat geïnstalleerd kan worden.

Op onze helpdesk staan artikelen voor het installeren van het certificaat op diverse platformen zoals Plesk en ISS: “Certificaat installeren

Als u bij ons hosting diensten afneemt zoals een shared hostingpakket, resellerpakket of een server kunnen wij u indien nodig hierbij ondersteunen of het installeren van het certificaat op ons nemen.