E-mail definitief verwijderen uit webmail d.m.v. de “Wis verwijderd” knop

Let op! Onderstaande uitleg is alleen van toepassing op onze Windows servers met Plesk 11 of hoger en op alle Linux servers.

Wanneer u een e-mailbericht verwijdert in webmail dan is het bericht niet helemaal verwijderd.
Er wordt dan een streep door het e-mailbericht gezet.

Tip: Wanneer u het e-mailbericht niet meer ziet staan kan het zijn dat de berichten niet zichtbaar zijn maar er nog wel staan. U kunt de berichten zichtbaar maken door rechtsboven in het scherm op 'Toon Verwijderd" (Show Deleted) te klikken.

Rechtsboven staat nu 'Wis Verwijderd' (Purge Deleted) wanneer u hierop klikt worden de verwijderde berichten direct definitief van de server verwijderd.

Als uw e-mailberichten op meerdere pagina’s verdeeld staan, omdat er bijvoorbeeld meer dan 20 e-mailberichten zijn, dan dient u dit te herhalen per pagina.

Ook dient u dit voor elke map (Inbox, Verzonden Items, Prullenbak en evt. andere submappen) apart te herhalen. U verwijdert de berichten dus per map.

U zult tevens in de webmail zien dat de quota van uw e-mailbox omlaag gaat.
In Plesk ziet u dit pas de volgende dag terug, de statistieken van Plesk worden één keer per nacht geüpdate.