Mailoverzetten van de oude server naar de nieuwe server

Let op! Onderstaande is alleen van toepassing voor klanten met Linux hosting, met Windows hosting is dit helaas niet mogelijk.

Er zijn twee mogelijkheden om de e-mail op te halen:

- Wilt u alleen de e-mail bewaren, dan kunt u deze eenmalig ophalen met een e-mailprogramma zodat de e-mail daarin is opgeslagen.
- Als u in de toekomst de e-mail wilt op halen met behulp van webmail, dan kunt u uw huidige e-mailberichten overzetten naar de nieuwe server.

Eenmalig ophalen met een mailprogramma:

Om de mail eenmalig op te halen, kunt u een POP3 account aanmaken in uw e-mailprogramma.
Gebruik hiervoor de volgende gegevens:

-----------------------------------------------------------
Weergegeven naam: uw eigen naam
E-mailadres: het e-mailadres waarvoor u de e-mail wilt binnen halen
Servertype : POP3
Server voor inkomende e-mail: het IP-nummer van de oude server
Server voor uitgaande e-mail: x.x.x.

Accountnaam: uw oude loginnaam
Wachtwoord: uw oude wachtwoord
-----------------------------------------------------------

Onderaan deze pagina wordt uitgelegd hoe u dit kunt instellen in het e-mailprogramma.

Overzetten naar de nieuwe server

Wanneer u uw e-mail wilt overzetten naar uw nieuwe server dan kunt u onderstaande stappen volgen waarbij u zowel uw oude als uw nieuwe e-mailaccount zult gaan aanmaken in uw e-mailprogramma. In plaats van het POP protocol zult u gebruik moeten maken van het IMAP protocol.

Gebruik hiervoor de volgende gegevens:

-----------------------------------------------------------
Oude e-mailaccount:

Weergegeven naam: uw eigen naam
E-mailadres: het e-mailadres waarvoor u de mail wilt binnen halen
Servertype : IMAP
Server voor inkomende e-mail: het IP-nummer van de oude server
Server voor uitgaande e-mail: x.x.x.

Accountnaam: uw oude loginnaam
Wachtwoord: uw oude wachtwoord
-----------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------
Nieuwe e-mailaccount:

Weergegeven naam: uw eigen naam
E-mailadres: het e-mailadres waarvoor u de mail wilt binnen halen
Servertype : IMAP
Server voor inkomende e-mail: mail.domeinnaam.extensie
Server voor uitgaande e-mail*: x.x.x.

Accountnaam: uw nieuwe loginnaam
Wachtwoord: uw nieuwe wachtwoord
-----------------------------------------------------------

*Als u het nieuwe e-mailaccount in uw e-mailprogramma wilt laten staan kunt u als uitgaande e-mailserver ook de SMTP server van uw internet provider instellen of onze SMTP server. Hiermee kunt u dan ook e-mail versturen.

Wanneer u de twee e-mailaccounts heeft aangemaakt zal er worden gevraagd of u de mappen wilt ophalen van de server. Dit kunt u uitvoeren.
Als dit is voltooid kunt u de e-mail en de mappen van het oude account naar het nieuwe account verslepen. De duur is afhankelijk van het aantal e-mailberichten in de mappen.
Klik vervolgens op Verzenden en Ontvangen.

Het oude account kunt u verwijderen zodra dit is voltooid. Indien u geen gebruik wilt maken van het e-mailprogramma kunt u ook het nieuwe account verwijderen en uw e-mail benaderen via de webmail.

Onderaan deze pagina wordt uitgelegd hoe u dit kunt instellen in het e-mailprogramma.

Hieronder vindt u de uitleg per mailprogramma hoe u een nieuw account kunt aanmaken.

Outlook 2003:
Ga in het menu Extra naar E-mailaccounts.
Selecteer de optie “Een nieuw e-mailaccount toevoegen”.
In het volgende scherm selecteert u het gewenste servertype(POP3 of IMAP) en klik vervolgens op Volgende.
Vul nu de gegevens in die hier boven worden beschreven en klik op volgende.
Klik vervolgens op Voltooien.

Outlook 2007:
Ga in het menu Extra naar E-mailaccounts. Klik vervolgens op Nieuw.
Zorg dat de optie voor het gewenste servertype is geselecteerd en klik op Volgende.
Zet het vinkje aan bij “Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren” en klik op Volgende.
Zorg dat de optie “Internet e-mail” is geselecteerd en klik op Volgende.
Vul nu de gegevens in die hier boven worden beschreven en klik op volgende.
Klik vervolgens op Voltooien.

Outlook 2010:
Klik op Bestand en vervolgens op Accountinstellingen.
Klik daarna nogmaals op Accountinstellingen. Klik vervolgens op Nieuw.
Kies hier voor “Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren” en klik op Volgende.
Zorg dat de optie “Internet e-mail” is geselecteerd en klik op Volgende.
Vul nu de gegevens in die hier boven worden beschreven en klik op volgende.
Klik vervolgens op Voltooien.

Outlook Express/Windows Mail:
Ga in het menu Extra naar Accounts. Klik op toevoegen en vervolgens op E-mail.
Vul nu de gegevens in die hier boven worden beschreven en klik steeds op Volgende.
Klik vervolgens op Voltooien.
Klik op Sluiten om het scherm met accounts te sluiten.

Windows Live Mail:
Ga in het menu Extra naar Accounts.
Klik op toevoegen en vervolgens op E-mailaccount. Klik nu op Volgende.
Vul nu de gegevens in die hier boven worden beschreven.
Klik op het vinkje bij “Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren” en klik op Volgende.
Vul nu de gegevens in die hier boven worden beschreven. Klik nu op Volgende.
Klik vervolgens op Voltooien.

Mozilla Thunderbird:
Ga in het menu Bestand naar Nieuw en klik vervolgens op Account.
Selecteer de optie E-mailaccount en klik op Volgende.
Vul nu de gegevens in die hier boven worden beschreven. Klik nu steeds op Volgende.
Klik vervolgens op voltooien.

Apple Mail:
Ga in het menu File naar Add Account.
Vul nu de gegevens in die hier boven worden beschreven en klik steeds op Continue.
Bij de Security vragen hoeft u niets te doen.
Klik vervolgens op Create.