SSH Keys

OpenSSH biedt naast de gebruikelijke wachtwoord authenticatie ook een authenticatie methode die gebruik maakt van Identity/Pubkey authenticatie. Door het gebruik van deze keys kan de beveiliging van de server verder verhoogd worden, zodat het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord overbodig wordt.

De Identity/Pubkey authenticatie maakt gebruik van twee sleutels, namelijk een private key en public key. De private key is alleen voor de houder en mag ook niet uit handen gegeven worden. Deze key is dan ook voorzien van een passphrase, welke u zelf kunt opgeven. Dit beveiligt de private key. De public key is de sleutel die u aan derden kunt geven om op de server te plaatsen.

Wij plaatsen standaard twee public keys op uw server. Via deze keys hebben wij toegang tot uw server vanaf een beveiligde server. Deze keys staan in het bestand: /root/.ssh/ authorized_keys2. Deze public keys beginnen met het commentaar: “# Denit”.

Als u niet wilt dat wij toegang hebben tot uw server, kunt u deze twee public keys uit het bestand verwijderen. Hiervoor kunt u het beste de text editor “vi” gebruiken.

Voor meer informatie over SSH verwijzen we u door naar de site van OpenSSH: http://www.openssh.org