Wat is het verschil tussen een Let's Encrypt of een betaald SSL certificaat?

Het is al een tijdje mogelijk om kosteloos gebruik te maken van een beveiligde website door middel van het plaatsen van een Let’s Encrypt certificaat.

Aangezien wij regelmatig de vraag krijgen wat nu precies het verschil is tussen de verschillende certificaten leggen wij dat hieronder graag even uit

Het verschil tussen de certificaten

Een Let's Encrypt certificaat doet qua beveiliging niet onder voor een betaald certificaat van onze SSL leverancier. De versleuteling van het verkeer tussen een Let's Encrypt en een betaald SSL certificaat werkt bij beide certificaten hetzelfde.

Het verschil zit in de validatie die wordt uitgevoerd. De validatie bij onze ssl leverancier gaat verder dan de validatie bij een Let’s Encrypt certificaat.

Het verschil zit in de controles die door onze SSL leverancier worden uitgevoerd. Bij een Positive SSL certificaat zit een domeinnaam controle. Er wordt dan gecontroleerd of het certificaat is aangevraagd is door de houder van het domein. Daarnaast kan onze SSL leverancier gebruik maken van meerdere (uitgebreidere) validatie vormen. Dit is afhankelijk van het type certificaat dat u wilt afnemen. De controle van deze domeinnaam gegevens is een extra factor voor betrouwbaarheid van het certificaat.

Welk certificaat kunt u het beste kiezen

Gaat het u enkel alleen om de versleuteling van het websiteverkeer dan is een Let's Encrypt certificaat een prima keuze.

Bij websites waarbij bezoekers hun prive gegevens kunnen doorgeven en websites met webshops raden we het gebruik van Let’s Encrypt certificaten af. Bij dit soort websites adviseren wij u om een betaald SSL certificaat te gebruiken. Met dit certificaat op uw website straalt u vertrouwen uit naar uw bezoekers.

Bij een betaald SSL certificaat verzorgen wij uiteraard voor de nodige support. Van aanvraag tot aan de oplevering van het certificaat proberen wij zo veel mogelijk voor u uit handen te nemen. Meer informatie over het SSL aanbod kunt u hier vinden: SSL aanbod

Bij Let’s Encrypt is het aan uzelf om dit in gebruik te nemen. Let's Encrypt is op al onze omgevingen beschikbaar gesteld en kunt u deze zelf binnen uw omgeving activeren op uw website. Wenst u Let's Encrypt te activeren op uw website klik dan hier voor de procedure: Activeren van Let's Encrypt

Mocht u hierover nog verdere vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.