Beperking looptijd SSL naar 1 jaar per 1 september 2020

Per 1 september 2020 wordt de looptijd van SSL certificaten beperkt naar 1 jaar.
De reden van deze beperking komt doordat Apple onlangs heeft aangekondigd per 1 september 2020 SSL certificaten met een looptijd langer dan 398 dagen niet meer toe te staan in hun Safari browser. Als een SSL certificaat opgeleverd zou worden na 1 september met en looptijd van 2 jaar dan zal Safari een foutmelding weergeven op uw website. Daaropvolgend hebben Google en Mozilla ook aangekondigd dat SSL certificaten met een looptijd langer dan 398 dagen per 1 september 2020 ook niet meer te accepteren en zijn wij daarop genoodzaakt om de looptijd van SSL certificaten dan ook te beperken naar enkel alleen 1 jaar. Vanuit het klantsysteem zal het dan ook niet meer mogelijk zijn om een bestelling te plaatsen voor 2 jaar en enkel alleen voor 1 jaar.

Alle vertrouwde SSL certificaten die voor 1 september 2020 zijn uitgegeven met een langere looptijd, blijven wel gewoon ondersteund gedurende de volledige looptijd en zal dit dan ook geen gevolgen hebben op uw website. Dus heeft u een certificaat met een looptijd van 2 jaar die is uitgegeven voor 1 september 2020? Dan blijft deze gewoon geldig gedurende de looptijd, ook na 1 september 2020.

Wat is de reden van deze beperking?

De reden van deze beperking is doordat het CA/Browser forum (Certification Authority Browser Forum) stelt dat bij certificaten met een langere looptijd de kans lopen op misbruik en verouderde technieken groter is. Om deze reden werd in Februari 2015 de looptijd al beperkt tot maximaal 39 maanden en per begin 2018 naar 27 maanden.

Het CA/Browser forum stelt standaarden en richtlijnen op die de veiligheid van SSL certificaten bewaken.

Heeft u hierover nog verdere vragen, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar support@denit.nl of telefonisch op 088 0284 710.