Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen in Plesk 12.

1)

Voordat u kunt inloggen in Plesk heeft u de inloggegevens nodig die u bij de aanvraag van het webhostingpakket heeft gekregen. Wanneer u alleen een domeinnaam registreert kunt u niet inloggen todat er een webhostingpakket bij besteld is.

2)

U surft met uw browser naar Plesk, door in de adres balk het volgende in te typen:

http://jouweigenwebsite.extensie/siteadmin

Let op: wanneer u alleen mail gebruikt en de website extern draait dan surft u naar:

https://mail.jouweigenwebsite.extensie:8443

Het kan zijn dat uw firewall poort 8443 blokkeert. Indien dit zo is moet u eerst in uw firewall poort 8443 open zetten.

3)

Vul bij 'username' de domeinnaam inclusief de extensie in:

4)

Nadat u bent ingelogd ziet u onderstaand scherm. Na afloop is het uit veiligheid aan te raden om op de juiste manier uit te loggen. U logt uit door boven in de zwarte balk te klikken op de inlognaam: jouweigenwebsite.nl. Vervolgens klikt u op Log out.