FastCGI is een manier van verwerking van onder andere HTML, Perl en PHP-bestanden. Er kan worden gekozen voor CGI en FastCGI waarbij FastCGI ervoor zorgt dat PHP-websites veel sneller laden dan met CGI.

Het voordeel is dat men minder problemen met rechten ervaart bij het gebruik van een CMS zoals bijvoorbeeld Joomla of WordPress.
Het aanzetten van FastCGI in Plesk 9 kan worden gedaan via de Web Hosting Settings in het Home scherm van Plesk.

Voor Plesk 10 en 11 gaat u hiervoor naar Website & Domains --> Show Advanced Operations --> Website
Scripting and Security --> 'PHP support () Run as' in het dropdown menu.