Plesk - Grace period Plesk key

Onderstaande uitleg is alleen van toepassing wanneer u zelf over een server beschikt. Voor shared hosting klanten wordt dit door Denit uitgevoerd.

Wanneer u inlogt in Plesk en onderstaande melding te zien krijgt:

"Warning: You are currently operating within the grace period of your product
license. To update your product license, select the Retrieve Keys option on
the License Management page."

Betekent dit dat Plesk een lange tijd geen update heeft kunnen doen en daardoor in de zogenaamde grace periode terecht komt. U kunt in geval van deze melding uw key weer updaten via de "retrieve key option", die u kunt vinden op de "License Management Page".

Mocht het retrieven van de key niet de foutmelding laten verdwijnen dan kunt u uw control panel herstarten:

Linux:

U kunt het control panel herstarten vanuit de command line.

U kunt dan het volgende commando in Putty invoeren: /etc/init.d/psa restart

Let op! de server zelf hoeft niet te worden herstart.

Windows:

Op een Windows server kunt u de Management Service herstarten.

Dit doet u door rechts in de taakbalk te klikken op de Plesk Services Monitor.

Daar kunt u hetgeen selecteren om te herstarten.