User/gebruiker aanmaken in Windows 2008

Om een gebruiker aan te maken in Windows 2008 kunt u onderstaande stappen volgen:

1) Ga naar start > administrative tools > server manager.

2) Onder configuration staat local users and groups. Bij het aanmaken van een user gaan we naar user en bij het aanmaken van een group naar groups.

3) Klik met de rechter muisknop op user en klik dan op new user.

4) Vul hier de gevraagde informatie in. (wachtwoord moet een sterk wachtwoord zijn met cijfers en letters).

5) Indien het een user is die wordt gebruikt voor een service of applicatie is het handig om password never expires aan te zetten en user must change password at first logon uit te zetten.

6) Klik op create en de user wordt aangemaakt met de default settings.

7) Indien u de settings wilt aanpassen kunt u de user terug vinden in de userlijst en vervolgens dubbel klikken op de user.

8) De user is automatisch lid van de group users welke zeer beperkte rechten heeft op de server en in principe geen kwaad kan uithalen.